Social Media
Stadshagen Nieuws
print zoom-in zoom-uit

Nieuwspagina

Uitstel opening Lelystad Airport

26 Feb 2018 19:00

Schiphol groeit en komt komend jaar aan haar afgesproken maximale vluchten van 500.000. Er is besloten om Schiphol te ontlasten en de vakantievluchten te verplaatsen naar Lelystad Aiport. De opening van Lelystad Airport stond gepland voor april 2019. 

In verschillende provincies waaronder Overijssel is protest ontstaan tegen de laag vliegroutes over woonkernen en natuurgebieden. Over Stadshagen zal op een hoogte van 6.000 foot (1.800m) gevolgen worden. Bij naderend opstijgend vliegverkeer van Lelystad Airport moeten de dalende vliegtuigen op slechts een hoogte van 3.000 foot (900m) langs Stadshagen vliegen.

Doordat er fouten zijn geconstateerd in het Milieu Effect Rapportage (MER) door actiegroep HoogOverijssel en bewoners onvoldoende betrokken zijn in dit dossier wil de minister een zorgvuldig en transparant proces voor besluitvorming. De minister heeft daarom woensdag 21 februari besloten om de opening uit te stellen tot 2020. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht aan de vliegroutes. Dit betekent voor Stadshagen dat de hoogte van de route verhoogd wordt van 900m tot 1.500m.

Wij vinden het uistellen van de opening en het vebeteren van de routes een goed besluit van de minister en zijn er blij mee. Dit is een goede eerste stap, nu eerst herindelen en dan vliegen!

De gemeente Zwolle werkt nauw samen met de verschillende gemeentes uit de regio en trekt samen met de Provincie Overijssel op op dit dossier. De gemeente Zwolle heeft een website waarin in meer detail het dossier vliegroutes wordt toegelicht. https://www.zwolle.nl/vliegroutes